Frisbeegolf

Monipuoliset radat ja upeat maisemat viihdyttävät kaiken tasoisia pelaajia.

Frisbeegolfradat

Frisbeegolfin harrastajia hemmotellaan niin Kuopiossa, Tahkolla kuin lähiseuduillakin, sillä alueelta löytyy toinen toistaan hienompia ratoja kaikentasoisille harrastajille.

Kuopion radat

Alueen tunnetuin ja keskeisin frisbeegolfrata löytyy Puijolta Kuopiosta. Puijo DiscGolfPark on yksi Suomen arvostetuimmista radoista tarjoten monipuolisia väyliä alamäkiliidätyksineen. Alamäkien myötä myös kiipeämistä ja ylämäkeen heittämistä tulee, mutta ylämäkiväylät kulkevat kauniin Puijon metsän läpi eivätkä vaadi älytöntä heittomittaa. Heitettävää radalla tulee noin kaksi kilometriä ja maisemat Puijon korkeuksissa ovat upeat.

Kuopion keskustan tuntumassa Huuhanmetsä DiscGolfParkissa pääsee metsän siimeksessä kulkevalle frisbeegolfradalle. Keskivaikea A-rata on 24 väylää pitkä, mutta mikäli aikaa on niukemmin, tarjoaa myös osan pidemmästä radasta pois jättävä B-rata mainiot puitteet.

Saaristokaupungissa sijaitseva Peikkometsän frisbeegolfrata on 14-väyläinen suhteellisen lyhyiden, teknisten heittojen rata. Peikkometsän väylät kulkevat nimensä mukaisesti metsässä. Matkaa Kuopion keskustasta frisbeegolfradalle tulee noin kahdeksan kilometriä. 

Puijo frisbeegolf
Kuopio frisbeegolf

Pelaamaan Siilinjärvelle

Kunnonpaikassa ja Vuorelassa Siilinjärvellä, lyhyen matkaa Kuopiosta pohjoiseen, on kaksi rantamaisemissa pelattavaa frisbeegolfrataa. Pelaajat yhdistävät usein nämä 9-väyläiset radat yhdeksi 18-väyläiseksi radaksi. Vaikka osa väylistä onkin varsin lyhyitä, on joukossa myös erittäin teknisiä väyliä. Kyseessä on monipuolinen rata, jolle oman mausteensa tuo välillä varsin kova tuuli.

Siilinjärvellä frisbeegolfratoja tarjoilee myös Tarinalaakso Disc Golf kahden kilpatason radan verran. Uudelta radalta löytyy 19 väylää ja toinen mokoma vanhalta radalta. Sekä Old Course että New Course ovat monipuolisia, paljon kehuttuja ratoja, joilta löytyy niin korkeuseroja kuin myös vaihtelevan mittaisia väyliä. 

Frisbeegolf Tahkolla 

Frisbeegolfaajan unelmalomakohde on Tahko, josta löytyy kaksi eritasoista rataa. Tahkon rinnealueen täysmittainen Tahkovuori DiscGolfPark on varmasti yksi Suomen hienoimmista kilpatason kentistä, joka vetää väkeä läheltä ja kaukaa. Tahkon Lähiliikuntapuistossa sijaitseva 9-väyläinen Tahko DiscGolfPark puolestaan sopii myös aloittelijoille, vaikkapa koko perheen kesken.

Kuopion lähialueet

Lähiseudulla on edellä mainittujen lisäksi mahdollista pelata frisbeegolfia Riistaveden Atrain Disc Golfissa lähes kahden kilometrin verran ja Juankosken kehutulla puistoradalla. Myös Karttulan 18-väyläisellä, suhteellisen haastavalla frisbeegolfradalla sekä kahden kilometrin pituisella radalla Suonenjoki Disc Golf Parkissa pääsee haastamaan itseään.

Tahkovuori Discgolfpark