Puijon luontopolut, opastetaulu

Puijon luontopolut

Suojeltua luontoa sekä kulttuurihistoriaa.

Puijon luontopolut

Puijontie 135
70300
Kuopio

Sijainti kartalla

Puijon luontopolut & retkeily

Puijon ulkoilualue sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta ja laajan ulkoilureitistön lisäksi alueella on kolme ympärivuotista, noin kahden kilometrin mittaista luontopolkua sekä kolme esteetöntä luontopolkua. Puijon muut ulkoilureitit ovat talvisin eripituisten hiihtolenkkien pohjina. Huomaathan, ettei kansipolulla ole talvikunnossapitoa.

Puijon polku (2km) kulkee vanhalla luonnonsuojelualueella. Polun varrelta löytyy tauluja, joissa esitellään luonnon lisäksi kelkkailua, Puijon torneja, Puijoon liittyviä kulttuurihenkilöitä sekä muuta kulttuurihistoriaa. Polun lähtöpaikat ovat Puijonrinteentien päässä ja Puijon laella. Reitillä on korkeuseroa yli 100 metriä, jonka vuoksi se ei sovi kovin heikkokuntoisille. Puijon polku on merkitty sinisillä merkeillä.

Konttilan kierrolla (2,3km) voi tutustua aarnialueen vanhaan metsään ja Konttilan perinneympäristöön. Perinteistä itäsuomalaista mäkiasutusta edustava Konttila on vanha pappilan torppa, jossa on ulkoilukahvila sekä luontonäyttely. Konttilan kierrolle pääsee Puijon laelta ja se on merkitty punaisilla merkeillä.

Kokonmäen itärinteessä kulkevalle Kokonmäen kierrolle (2km) voi lähteä Konttilasta tai Antikkalan laskettelurinteen alaosasta. Kierroksella on korkeuseroa lähes 100 metriä, jonka vuoksi se ei sovellu kovin heikkokuntoisille. Kokonmäen kierto on merkitty vihreillä merkeillä.

Lähtöpaikat ja kartat luontopoluille

Puijon polku 2km
P-alue: Puijon laella, Puijontie 135
P-alue: Puijon pesäpallostadion tai hiihtostadion (lähtö reitille Puijonrinteentien päästä)

Konttilan kierto 2,3km
P-alue: Puijon laella, Puijontie 135

Kokonmäen kierto 2km
P-alue: Konttilantila, Antikkalantien päässä
tai Antikkalan rinteen alaosasta.

Puijon luontopolut
Majan luontoreitti, uusi esteetön ja katettu luontoreitti Puijolla

Puijon esteettömät luontoreitit

Majan luontoreitti on valaistu esteetön kansipolku, jonka varrella on levähdyspaikkoja. Kansipolulla on sesonkien mukaan vaihtuva teema ja esimerkiksi joulun aikaan se hurmaa upeana joulupolkuna. Reitin pituus on noin 300 metriä ja sen varrelle sijoittuu myös Suomen eläimet AR-kierros. Kansipolulla ei ole talvikunnossapitoa.

Tornin luontoreitti on 300 metrin mittainen kivituhkapintainen esteetön polku, jonka varrella on myös levähdyspaikkoja. Reitillä voi kuunnella koko perheen Metsäsatukierroksen maksuttoman Salmi AR-sovelluksen kautta.

Matkailualueen maisemareitti on kivituhkapintainen polku, jonka pituus on noin 100 metriä. Reitti kulkee uuden tuolihissin edestä, tornin ja Puijon majan väliseltä alueelta. Reitiltä on upeat näkymät Puijon laelta avautuvalle järvi- ja metsämaisemalle.


Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Ylä-Antikkalan laavu

Paikat

Puijon portaat

Paikat

Puijon maastopyöräilyreitti

Yritykset

Puijo Peak

Yritykset

Puijon ravintolat

Paikat

Puijon tuolihissi