Seinävuoren Rotkolaakso Tuusniemellä

Seinävuoren rotkolaakso

Upea luontonähtävyys Tuusniemellä.

Seinävuoren rotkolaakso

Seinävuorentie
71200
Tuusniemi

Sijainti kartalla

Seinävuoren rotkolaakso Tuusniemellä

Seinävuoren rotkolaakso on kaikessa jylhyydessään näkemisen arvoinen luontonähtävyys. Se sijaitsee Tuusniemellä, noin 55 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Kallionhalkeamaan syntynyt ja jääkauden aikana muovautunut rotko on noin 500 metriä pitkä, 20-40 metriä leveä ja korkeimmalla kohdalla jopa 25 metriä syvä. Tämän luonnon vuosituhansien ajan muovaaman taideteoksen vaikuttavuus tulee esille vasta paikan päällä koettuna.

Rotkolaakson ympäri kiertää noin 2,4 kilometrin pituinen retkeilyreitti. Reitti on paikoin haastava ja kulkee läheltä rotkon reunaa, joten etenkin lasten kanssa on noudatettava erityistä varovaisuutta. Patikoida voi myös Kaavinkoskelle saakka, jonne Mäkimajan ja Ahvenlammen laavujen kautta kertyy noin 20 kilometrin matka.

Rotkonlaakson retkeilykohteessa on hyvä varustelutaso. Sieltä löytyvät kookas laavu nuotiopaikkoineen, näköalatasanne, laituri, opastustaulut, puuliiteri sekä ulkokäymälä. 

Saapuminen

  • Seinävuorentie, 71200 Tuusniemi
  • Kohteeseen on opastus valtatie 9 varrelta, Joensuusta ja Kuopiosta päin saavuttaessa.
  • Paikan suosiosta johtuen Seinävuorentiellä on talvikunnossapito.
    • Tie aurataan ns. alaparkkipaikalle asti, josta on myös pisto huoltorakennuksen edestä kodalle. Tietä ei kuitenkaan aurata ylös näköalatasanteelle saakka.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Retkeily

Paikat

Pisan luonnonsuojelualue

Paikat

Orinoron rotko