Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tomi Paasonen & Tavis Dance Company: Les Sylphides

18.5. klo 19:00 - 20:00

Tapahtumasarja Tapahtuman sarjat (Näytä kaikki)

Toukokuussa ITAK-näyttämöllä ensi-illassa tavallisten kuopiolaisten tulkistema Les Sylphides -tanssiteos!

Tavis Dance Company (TDC) lähti liikkeelle Tomi Paasosen vuonna 2013 aloittamista tanssityöpajoista varttuneille kuopiolaisille taviksille. Kuopiolaisia kehotettiin olemaan uteliaita, tulla kokeilemaan liikkeellistä ilmaisua, kehollista luovuutta ja antaa ajatusten, aistien, muistien ja tunteiden liikuttaa heidän kehojaan. Ajatuksena oli tuoda tanssi ja liikkeellinen ajattelu lähemmäksi ihmisiä, joilla ei ollut aiempaa tanssikokemusta. Yhteisöstä muodostui Tavis Dance Company, jolla tuli 10 vuotta toimintaa täyteen vuonna 2023, pitäen sisällään viikottaiset treeniryhmät ja monta erilaista projektia.

Vuonna 2024 toteutettavassa projektissa Tomi Paasonen palaa 10 vuoden jälkeen luomaan ryhmälle uuden koko illan näyttämöllisen tanssiteoksen joka pohjautuu vuonna 1907 ensi-illan saaneeseen romanttisen baletin aikakauden helmeen Les Sylphides (Sylfidit). Alkuperäinen teos on puhtaasti tanssiin keskittyvä romanttinen unelma, jossa Sylfidit eli hengettäret, keijut tai haamut tanssivat haaveilevan runoilijan ympärillä. Tavis Dance Company:n kanssa toteutettu tanssiteos on hengellisyyden ruumiillistuma, joka luo osanottajien henkilökohtaisista unelmista, kauhuista ja oman elämän kummituksista runollisen ja rujon kokonaisuuden, joka poukkoilee haaveiden ja realismin välimaastoissa.

Elämme kaoottisessa maailmassa, joka kaipaa unelmia ja tarvitsee jotakin, johon voisimme uskoa ja tarttua. Pakeneminen toispuoleiseen mielikuvitusmaailmaan saa syvempiä merkityksiä, kun yritämme kestää maailmanmenoa ja selviytä arjen haasteista. Yhdessä ryhmän kanssa lähdemme etsimään näitä kuvitelmia kysyen, mistä saamme voimaa ja iloa? Mitkä fantasiat kiehtovat meitä? Jos olisin kummitus ja minulla olisi ikuisesti aikaa, miten viettäisin sen? Mikä pelottaa ja mitkä haaveet ovat toteutettavissa?

Koreografia, ohjaus ja puvustus: Tomi Paasonen
Äänimaailma: Vincent Masse, Frédéric Chopin:in pohjalta
Valosuunnittelu: Vilma Vantola
Tuottaja / Harjoittaja: Anna-Maria Väisänen
Tavis Dance Company: Milla Bouquerel, Tanja Holma, Kaie Hyvönen, Eila Kankaanpää, Pinja-Annina Jussila, Heli Konola, Tuula Koivukangas, Jaana Korkiakoski, Airi Kostet, Päivi Leppävuori, Anni Marin, Anneli Niskanen, Enni Nuora, Riitta Pasanen, Nelli Pirskanen, Lea Pulkkinen, Hannu Suontausta, Merja Suurniemi, Kim Tamio, Jos Verbeek.
Tuotanto: Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Tukija: Taike Pohjois-Savo
Kuvat: Sampo Jaakkola

Liput

  • 20 €
  • 12 € ITAK:n jäsenet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, ammattilaiset (Temen jäsenkortti tai Teatterikortti).
  • Osta liput>>
Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
18.5.
Aika:
19:00 - 20:00
Hinta:
12€ - 20€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://itak.fi/ohjelmisto/les-sylphides/

Tapahtumapaikka

ITAK-näyttämö
Suokatu 42
Kuopio, 70110
+ Google Map
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard