Matkailu-ja-tapahtuma-alan-gaala

Kuopiossa järjestettiin ensimmäinen matkailu- ja tapahtuma-alan gaala

  Marika Ranta-Pere • 16.11.2021

Puikkariin kokoonnuttiin juhlistamaan matkailu- ja tapahtuma-alaa

Pohjois-Savon alueen ensimmäinen matkailu- ja tapahtuma-alan gaala järjestettiin tiistaina 16.11. Original Sokos Hotel Puijonsarvessa. Tilaisuus järjestettiin Kuopio-Tahko Markkinoinnin toimesta ja mukana järjestelyissä olivat myös Lakeland 2 sekä Hop-On Hop-Off Kuopio -hankkeet.

Kutsuvierastilaisuudessa oli paikalla alueen matkailu- ja tapahtuma-alan toimijoita, Kuopion kaupungin ja eri hankkeiden edustajia sekä muita alueen yritysten edustajia. Illan aikana kuultiin mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja, nautittiin loistavasta ruoasta sekä viihdyttävästä ohjelmasta.

Tilaisuudessa olivat esiintymässä Jaakko Löppönen (Pohjois-Savon matkailun johtamismallin valmistelija), Ville Iivonen (Capital of Lakeland), Juho Pesonen (Matkailuliiketoiminnan professori, Itä-Suomen yliopisto) sekä Veikka Gustafsson (vuorikiipeilijä, monialayrittäjä ja puhuja).

Illan aikana kuultiin myös improräppiä Wappaat tyylit triolta, stand upia Ilari Johannsonilta sekä päästiin pelaamaan Olutravintola Maljan pikabingoa.

Vuoden onnistujat palkittiin kultaisilla palmuilla

Tapahtumassa palkittiin tänä vuonna itsensä ylittäneitä yrityksiä ja henkilöitä, joita alan toimijat ovat saaneet äänestää keskuudestaan. Voittajat palkittiin uniikeilla Kultainen Palmu -palkinnoilla, jotka suunnitteli Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelija Melina Mattila.

Tilaisuudessa palkitut:

  • Vuoden Nukuttaja 2021: Lapland Hotels Kuopio
  • Vuoden Syöttäjä 2021: Ravintolamestarit Oy
  • Vuoden Juottaja 2021: Hophaus Tahko
  • Vuoden Liikuttaja 2021: Uusi Iloinen Teatteri – Kaunis Veera
  • Vuoden Vastuullisuusteko 2021: Hop-On Hop-Off Kuopio -hanke
  • Elämäntyöpalkinto 2021: Anna Pitkänen, Kuopio Tanssii ja Soi 
  • Vuoden kasvava matkailuyritys 2021: Boutique Hotel Sawohouse

“Matkailu- ja tapahtuma-ala on alueellemme erittäin tärkeä toimiala, se luo pito- ja vetovoimaa, uusia työpaikkoja ja tuo alueellemme tuloja. Oli hienoa kokoontua viimein yhteen ja muistaa erityisesti niitä yrityksiä ja henkilöitä, jotka ovat tänä vuonna ylittäneet itsensä.” Kirsi Soininen, Kuopion kaupungin markkinointijohtaja iloitsee. 

Ensi vuonna kultaiset palmut jaetaan Tahkolla. Seuraavaa vuosittaista matkailu- ja tapahtuma-alan gaalaa juhlitaan keskiviikkona 16.11.2022, Break Sokos Hotel Tahkolla.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Juha Miettinen, Minna Sairberg, Antti Iire, Tiina Kuosmanen, Anna Pitkänen, Matti Kuosmanen, Marja-Liisa Kuosmanen, Niko Pöllänen, Eeva Mertanen, Erkka Isotalo, Miia Siltala, Elena Chiksoeva