Vinkit tyhy-päivään Kuopiossa ja Tahkolla

Vinkit tyhy-päivään Kuopiossa ja Tahkolla

Tyhy-päivän ideoiminen ja järjestäminen on aikaavievää, joten koostimme avuksi idealistan tyhy-päivän järjestämiseen Kuopiossa tai Tahkolla. Vinkeistä löytyy jokaiselle työporukalle sopivaa tekemistä riippumatta tiimin koosta, budjetista ja halutusta aktiviteetista.

Kuopio

Kulttuurin nälkäisille teatterin hulinaa

Itä-Suomen suurin ammattiteatteri Kuopion kaupunginteatteri tarjoilee monipuolista ohjelmistoa keskustan kupeessa kahdella eri näyttämöllä. Teatteriesityksen lisäksi tyhy-päivän ohjelmaan kannattaa sisällyttää ruokailu, joka sekin hoituu näppärästi kaupunginteatterin Teatteriravintola Ofeliassa Show & Dinner -paketilla. Show & Dinner -paketit ovat myynnissä vähintään 20 hengen ryhmille, mutta pienemmät ryhmät voivat valita sen sijaan väliaikatarjoilun näytelmän lisäksi. 

Kiireettömään luonnossa rauhoittumiseen

Puijolla voi viettää tyhy-päivää monella tavalla – joko opastettujen aktiviteettien parissa, tai luonnossa samoillen. Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi opastettu suurmäen tornivierailu ja virtuaalimäkihyppy, tai retki Puijon tornin yleisölle suljettuun osaan? Tyhy-päivään kuuluu tietysti olennaisena osana hyvä ruoka, joka nautitaan kätevästi Torniravintolassa tai Puijon Majalla.

Näyttelyopastuksia jokaiseen makuun

Uudistettu Kuopion museo järjestää opastettuja kierroksia ryhmille. Valikoimasta löytyy perusnäyttelyopastuksien lisäksi opastuksia myös vaihtuviin näyttelyihin ja ne järjestyvät suomen kielen lisäksi myös englanniksi. Museorakennuksen yhteydessä palvelee myös Kahvila Kantti, jossa kahvittelu tai kunnon ruokailu järjestyy kätevästi, rakennuksesta poistumatta. Kahvilapuolen voi varata myös yksityiskäyttöön.

Virkistäytymistä ja hyvinvointia

Valmiita paketteja tyhy-päivään on tarjolla Kylpylähotelli Rauhalahdessa. Paketeista löytyy monipuolisesti ohjelmaa kaiken kokoisille porukoille, esimerkiksi ohjattua urheilua yhdistettynä kylpyläkäyntiin ja ruokailuun tai metsäkylpyjä, joihin kuuluu muun muassa metsämeditaatiota. Urheilun puolelta valikoimaa löytyy laidasta laitaan aina ryhmäliikunnasta lumikenkäilyyn.

Tahko

Vauhdin hurmaa 

Suomen pisin vaijeriliuku Tahko Zipline tarjoilee vauhdikkaan elämyksen Tahkon rinnealueen huipulta alas Piazzan kulmalle, jopa 50km/h vauhdilla. Ympärivuotisesti auki oleva vaijeriliuku on mukava yhdistää ruokailuun esimerkiksi Break Sokos Hotel Tahkon Hillside-ravintolassa tai vaikkapa vierailuun Tahkon tislaamossa.

Urheilullista menoa luonnon helmassa

Kuulostaako maastopyöräily tai sähköavusteisella fatbikella pyöräily teidän työporukan jutulta? Hill Ski Rent vuokraa sähköläskipyöriä joko omatoimiselle pyöräilyretkelle tai järjestäen opastetun retken. Maastopyöriä – sekä sähköavusteisena että ilman – saa vuokrattua SkiMac Tahkolta. Tahkon pyöräilymaastot ovat vaihtelevuudessaan priimaa, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluisa reitti. Tahkolla voit testata myös alamäkipyöräilyä opastetusti Mini Mountain -harjoitusalueella.

Leppoisaa ulkoilua

Yhdessäoloon ulkoilun merkeissä on monia erilaisia vaihtoehtoja, kuten Mäkiaution rotko laavuineen, Huutavanholman luonnonsuojelualueen kierros näköalatasanteineen ja Tahkonrinteiden huipulla sijaitseva, 13 metrinen Tahkon näköalatorni

Kallioiselle Mäkiaution rotkolle on vain 300 metrin kävelymatka Panorama Bar & Cafesta. Itse rotkossa on portaita ja pitkospuita noin 250 metrin matkalla ja rotkon keskivaiheilla sijaitsee laavu. Pidempää reittiä tarjoilee Huutavanholman kierros, joka on helpohko, vajaa 5 kilometriä pitkä, vaihtelevamaastoinen reitti. Kierroksen varrelle osuu myös Huutavanholman näköalapaikka ja Tahkon näköalatorni.

Räätälöityjä paketteja laidasta laitaan

Tahkon keskusvaraamo räätälöi ryhmälle kaikki tarvitut palvelut yhteen pakettiin. Keskusvaraamosta on mahdollista varata kaikki halutut palvelut, kuten aktiviteetti, ruokailu, majoitus ja kuljetus.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Näe ja koe

Esittelyssä

Luontonautiskelu