Lasten kanssa kesällä Kuopiossa

Lasten kanssa Kuopiossa

Kesäisestä Kuopiosta löytyy monenlaista puuhaa koko perheelle. Nappaa parhaimmat vinkit lasten kanssa lomailuun Kuopiossa!

Retkipäivä eläinpuistossa

Eläinpuistot ovat ihastuttavia ja elämyksellisiä kesäretkikohteita koko perheelle. Kuopiosta eläinpuistoja löytyy kaksi, Vehmasmäestä sekä Rauhalahdesta.

Kuopion Eläinpuisto Vehmasmäki sijaitsee noin 20km päässä Kuopion keskustasta, kauniissa maalaismaisemassa, missä näkemistä ja kokemista riittää koko päiväksi. Eläinpuistossa pääsee tervehtimään perinteisiä kotieläimiä, kuten lampaita, possuja, hevosia ja ankkoja sekä erikoisempia eläinystäviä, kuten alpakoita, poroja ja aaseja. Puistossa voi kierrellä ja ihastella suloisia eläimiä omaan tahtiin tai osallistua mukaan puistossa järjestettävään ohjelmaan, kuten talutusratsastukseen, aarteenetsintään tai eläintenhoitokierrokselle.

Suloisten eläinten lisäksi puistosta löytyy muun muassa leikkipuisto, keppihevosrata ja vanhojen traktoreiden näyttely. Omatoiminen eväsretkeily ja makkaran paistaminen onnistuu puiston katetuilla grillipaikoilla ja eläinpuiston tunnelmallisesta kahvilasta saa ostettua itseleivottuja suolaisia sekä makeita herkkuja ja virvokkeita.

Kuopion Eläinpuisto Rauhalahti sijaitsee 6 kilometrin päässä Kuopion keskustasta, Matkailukeskus Rauhalahden vieressä. Uudistetussa eläinpuistossa asustelee kirjava joukko erilaisia maatilan eläimiä, joita rapsutellessa voi kokea tuulahduksen rauhoittavaa maaseutuelämää. Kuopion Eläinpuisto Rauhalahti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, sillä puistoon pääsee paikallisliikenteen bussilla. Rauhalahden alueelta löytyy myös monenlaista muuta hauskaa tekemistä koko perheelle.

Vesileikkejä ja rantaelämää

Kuopion Väinölänniemelle voi suunnata rantalomalle palmujen alle. Kuopion suosituimmalta uimarannalta löytyy muun muassa hyppytorni, beach volley -kentät sekä kahvila ja elämysvuokraamo Cafe Väinö, josta voi vuokrata vesileluja, pelejä, SUP-lautoja ja muita välineitä mukavan kesäpäivän viettoon. Cafe Väinön yhteydessä on myös wc:t, suihkut sekä pukutilat. Väinölänniemi sijaitsee vain noin kilometrin päässä Kuopion keskustasta ja kaupunkijuna pysähtyy aivan uimarannan vieressä.

Toinen erittäin suosittu ja lapsiystävällinen uimaranta löytyy Valkeisenlammelta. Valkeisenlampea ympäröivästä Valkeisenpuistosta löytyy runsaasti aurinkoisia paikkoja piknikeväiden nautiskeluun, leikkipuistoja, beach volley -kenttä sekä monitoimikenttä kaikenlaiseen pelailuun.

Vauhdin hurmaa Puijolla

Mäenlaskun pariin pääsee myös kesällä Puijolla. Laskeminen tapahtuu donitsirenkaalla hyppyrimäen alastulorinteessä ja yksi laskukerta kustantaa 10 euroa. Mäenlasku on avoinna säävarauksella 24.6.-11.8.2024 klo 11-15.

Donitsirenkaiden ohella Puijolla on myös muuta koko perheelle hauskaa tekemistä, kuten virtuaalinen mäkihyppy, trampoliinit sekä kepparirata. Kepparirata ja trampoliinit ovat avoinna 24.6.-11.8.2024 klo 11-17 maksutta. Mikäli kepparia ei löydy omasta takaa, voi sellaisen vuokrata 5 eurolla. Luontopoluista Majan luontoreitin ja Tornin luontoreitin varrelta löytyy lisätyn todellisuuden kierrokset, joihin tutustuaksesi tarvitset mukaan vain älypuhelimen sekä kuulokkeet. Puijon aktiviteetit löytyvät aivan tornin juurelta, joten vauhdikkaaseen menoon on hauska yhdistää legendaarisessa tornissa vierailu.

Polkuautoile, scoottaa tai pyöräile

Niiralan liikennepuistossa pääsee kesällä ajelemaan polkuautoilla ja opettelemaan samalla liikennesääntöjä. Polkuautot ovat käytettävissä arkisin 26.5.-9.8.2024 klo 10-17, jolloin paikalla on myös ohjaajia opastamassa lapsia liikennesääntöjen noudattamiseen. Polkuautoilla pääsee ajelemaan ilmaiseksi ohjaajien ollessa paikalla, muina aikoina liikennepuistossa voi liikkua omatoimisesti vaikka pyörällä tai scootilla. Liikennevalot ovat päällä klo 9-19.30.

Supersuosittu Lippumäen skeittiparkki on suunniteltu skeittaajille, scooteille ja bmx-pyörille. Kokonaan betonia oleva parkki on kooltaan noin 2000m2 ja suorituspaikkoja löytyy rapuista pooliin. 

Tapaa Häkä-mammutti tai vieraile korttelimuseossa

Uuden oppiminen ja kulttuurin kuluttaminen on aina yhtä hauskaa! Kuopion museossa voi tavata ainakin valtavan Häkä-mammutin, tutustua Pohjois-Savon historiaan kivikaudelta alkaen sekä Muuttuva luonto-näyttelyyn, joka esittelee itäsuomalaisen luonnon historiaa ja nykytilaa. Kuopion museon koko perheelle sopivien perusnäyttelyiden lisäksi museossa on ihasteltavana Apinat – kädellisten tarina -näyttely (30.3.-29.9.2024). Kesken museokierroksen voi myös pyörähtää lasten Taikametsä-leikkitilassa.

Kuopion korttelimuseon miljöö tarjoaa vaikuttavan kurkkauksen elämään Kuopiossa 1800-luvun lopulta 1930-luvulle. Vanhojen puutalojen muodostamasta korttelista koostuva pihapiiri on nähtävyys jo itsessään ja näyttelyt sekä museokodit vievät suoraan menneisiin.

Kuopion kaupungin museoihin, eli Kuopion museoon, Kuopion taidemuseoon sekä Kuopion korttelimuseoon on alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Niiralan liikennepuisto

Paikat

Väinölänniemi

Artikkelit

37 ideaa koko perheen kaupunkilomaan Kuopiossa

Paikat

Valkeisenpuisto

Esittelyssä

Kylpylät

Paikat

Lippumäen skeittiparkki