gerly_opiskelu

Kolmen tutkinnon lisäksi Kuopiosta tuli koti

  Jesse Kettunen • 24.11.2021

Kuopiossa kolme tutkintoa suorittanut
Gerly Matihaldi rakastui myös alueeseen

Virosta Suomeen työn perässä muuttanut Gerly Matihaldi on opiskellut Kuopion alueella kolmessa eri koulussa. Ammattikoulu-, ammattikorkeakoulu- ja yliopiston maisteritutkinnon lisäksi Matihaldi on rakastunut alueeseen, ja Kuopiosta on tullut hänelle koti.

Olen kotoisin Virosta ja suoritin siellä opiskeluni aina ylioppilaaksi asti. Lukion jälkeen hain jatko-opiskelupaikkaa Virosta, mutta kovan kilpailun takia en päässyt haluamaani paikkaan. Niihin aikoihin tuttavaperheemme muutti Suomeen ja he tarvitsivat lastenhoitajaa. Päätin tarttua tilaisuuteen ja muutin heidän luokseen Suomeen.

Työskentelin ensin lastenhoitajana ja siivoojana, jonka jälkeen pääsin töihin kaupanalalle. Tämä ei kuitenkaan riittänyt minulle, vaan halusin kehittyä. Facebook ja Instagram olivat tulleet vasta ihmisten elämään, ja minua kiinnosti voisiko niitä hyödyntää esimerkiksi markkinoinnissa, joka oli kiinnostanut minua jo pidemmän aikaa.

Ensimmäinen tutkinto Sakkystä

Asuin siis jo Kuopiossa, minkä takia aloin etsimään koulutusmahdollisuuksia alueelta. Mahdollisuuksien kartoittamisen jälkeen parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui oppisopimuksella opiskelu Sakkyssä.

Oppisopimuksen ansiosta pystyin toteuttamaan opiskeluni siten, että opiskelua olisi kaksi päivää viikossa ja jatkaisin samalla töitäni kaupanalalla. Tämä järjestely sopi hyvin, koska työyhteisö oli silloisessa työpaikassani erittäin mukava ja tuki minua todella paljon kielenopiskelussa, kun koulutuskin oli suomenkielinen.

Kahdessa vuodessa valmistuin Savon ammattiopistosta, eli Sakkystä merkonomiksi ja jatkoin edelleen töitäni kaupanalalla. Minusta kuitenkin vieläkin tuntui siltä, että en ole tyytyväinen ja tämä ei riitä minulle, joten halusin edelleen vahvistaa osaamistani.

koulutustarjonta_nelio.jpg

Koulutus-
tarjonta

Alueen koulutustarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin.

Lue lisää

Savonia mahdollisti opiskelun englanniksi

Koska en puhu äidinkielenäni suomea, oli iloinen yllätys huomata Savonian tarjoavan markkinointialan koulutusta myös englanniksi ja vieläpä ilmaiseksi. Ilmainen koulutus ei todellakaan ole itsestäänselvyys meille, jotka olemme tulleet Suomeen muualta.

Savoniassa pääsin maistamaan tapahtumarikasta opiskelijaelämää bileiden ja yritysvierailuiden muodossa. Pääsin myös opiskelijakunta Savottan kautta itse mukaan järjestämään ja ideoimaan tapahtumia. Oli hienoa huomata, kuinka opettajat olivat joustavia ja kannustivat minua menestymään ja tavoittelemaan aidosti sitä mitä haluan.

Kolmen ja puolen vuoden aikana Savoniasta sain mukaani tradenomin paperit kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä useita ystäviä. Ja vaikka osa heistä on muuttanut pois, niin he vierailevat säännöllisesti luonani Kuopiossa.

Kaveripiirin tuella maisteritutkinto Itä-Suomen yliopistosta

Etenin urallani markkinoinnin parissa, mutta koin silti kaipaavani vielä enemmän. Halusin vahvistaa osaamistani ja erikoistua ammatillisesti siihen suuntaan, minkä koin itselleni parhaaksi. Kaveripiirini tuella ja osittain myös painostuksella lähdin opiskelemaan innovaatiojohtamisen maisteritutkintoa, joka mahdollistaisi haluamani urakehityksen.

”Kuopio on minun kotikaupunki,
mä oon ihan rakastunut tähän paikkaan.”

Suoritin maisteritutkinnon kahdessa vuodessa ja opiskelut ovat tältä erää paketissa. Olen iloinen, että saan jäädä Kuopioon opiskelujen jälkeenkin, vaikka tavoittelemieni työpaikkojen määrä on rajallinen. Uskon tässä asiassa karmaan, tein aina kovasti töitä, pyrin jättämään itsestäni hyvän kuvan ja olin aktiivinen. Verkostoiduin harjoittelujaksojen aikana enkä pelännyt opetella suomen kieltä ja se palkittiin työllä, jonka halusin.

Vaikka äiti on useasti suostutellut minua palaamaan takaisin Viroon, niin täältä olen löytänyt kotini. Täällä kaikki on lähellä. Luonto, metsät, järvet ja cityelämä, tämä on se juttu. Etenkin vesi on minulle vahva elementti, jonka lähellä on hyvä olla. Parasta on, kun kesällä on kuuma niin ei tarvitse muuta kuin laittaa bikinit päälle ja lähteä biitsille. Eikä siihen kulu aikaa kuin viisi minuuttia.