kuopiotahko-opiskelukuva-16-9-1-3

Monimuoto- ja aikuisopiskelun mahdollisuudet Kuopion alueella

 

  Jesse Kettunen • 02.09.2022

Opiskelemaan aikuisena? Kuopion alueella aikuiskoulutukseen ja monimuoto-opiskeluun on useita erinomaisia ratkaisuja

Oletko pohtinut alan vaihtoa tai kiinnostaako yrittäjyys? Kuopion alueella opiskelu on monimuotoista ja eri ammatteja opiskelemaan voivat hakea jatkuvan haun kautta niin nuoret kuin aikuisetkin. Opiskelu on mahdollista joustavasti lähiopetuksessa, etänä ja työpaikoilla tapahtuvan oppimisen kautta.

Kuopion alueen joustavat oppimismahdollisuudet varmistavat, että työssä jo olevat voivat ketterästi täydentää osaamistaan yritysten muuttuvien tarpeiden mukaan. Esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen koulutustarjonta on helppo väylä itsensä kehittämiseen, ammattiosaamisen täydentämiseen ja yrityksen osaamispääoman laajentamiseen.

Savonia puolestaan tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa – se sisältää niin teoriaa kuin käytäntöäkin. 

Savon ammattiopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston koulutuksiin voivat hakea kaiken ikäiset hakijat, halusipa opiskella uuden ammatin tai syventää nykyistä osaamista. Opistot toteuttavat ammatillista koulutusta myös yhteistyössä työnantajien ja TE-palveluiden kanssa muun muassa rekrykoulutuksina suoraan yrityksiin.

Tahkon matkailukeskus ja Savon ammattiopisto tekevät myös tiivistä yhteistyötä. Oppisopimuksella toteutettavissa opinnoissa kouluttautuminen tapahtuu Tahkolla sijaitsevilla työpaikoilla ja sitä täydennetään verkko-opinnoilla sekä Tahkolla tapahtuvalla lähiopetuksella. Opintojen aikana voi suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia.

Myös Palvelualan Opistossa opiskelu on työelämälähtöistä. Lisäksi muilla alueen opistoilla on laaja valikoima sopivia linjoja, joilla voit opiskella esimerkiksi puusepäksi, hätäkeskuspäivystäjäksi tai vaikkapa terveys- ja hyvinvointialan osaajaksi.

Jatkuvan haun kautta opintoihin voi hakeutua joustavasti ympäri vuoden monissa oppilaitoksissa. Monimuoto- ja aikuiskoulutus ovat opiskelumuotoina erinomaisia vaihtoehtoja jokaiselle, iästä ja elämäntilanteesta riippumatta.

Kokous_Vesileppis

Miksi jatko-opiskelu tai alanvaihto kannattaa juuri Kuopion alueella?

1. Kuopio on suomen toiseksi vetovoimaisin kaupunki

Vetovoima&Vaikutus-tutkimuksessa Kuopio sijoittui toiseksi, keräten parhaat arvosanat yhteisön, ympäristön ja kustannusrakenteen kategorioissa.

2. Suureksi kaupungiksi Kuopio on yllättävän edullinen esimerkiksi kerros- ja rivitalojen hinnoissa

Keskimääräisen neliöhinnan perusteella Kuopio on vasta sijalla 23 Suomen kalleimpien kuntien listalla.

3. Työllisyystilanne on parantunut alueella johdonmukaisesti

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on laskussa ja alhaisempi verrattuna koko maan tilanteeseen. Työllistyminen opiskelujen jälkeen on myös erinomaisella tasolla ja esimerkiksi Savoniasta valmistuneet ovat työllistyneet yli 90 prosentin varmuudella.

4. Alueella on työmahdollisuuksia tarjolla laaja-alaisesti

Hyvinvointi- ja terveysalan lisäksi cleantech, biotalous ja teknologiateollisuus sekä ICT, digitalisaatio ja matkailu, hotelli- ja ravintola-aloineen, ovat Kuopion alueen kärkialoja. Lisäksi Pohjois-Savon alueella on vahvaa energia-alan osaamista. 

5. Kehittyvän alueen ansiosta myös talous on kasvussa

Maakuntien välisessä talouskasvun vertailussa Pohjois-Savo on selkeästi kärkijoukkoa. Kasvua vauhdittaa myös Savilahden yhä kehittyvä 36 000 toimijan osaamiskeskittymä, joka kokoaa yhteen tulevaisuuden talentit sekä alansa ammattilaiset.

25 syytä rakastua Kuopion alueeseen

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Säpinää cityssä

Esittelyssä

Huvittelua ja hyvää energiaa

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Inspiraatio

Esittelyssä

Syö ja juo