Valkeisenlampi, taustalla Puijon torni

Kuopion asuinalueet

Kuopion asuinalueet ja kaupunginosat ovat yhtä omaleimaisia kuin niiden asukkaatkin.

Kuopion alueen asuinalueet

 Kuopion asuinalueet ja kaupunginosat ovat yhtä omaleimaisia kuin niiden asukkaatkin. Siksi asuinalueen valinnalla on merkitystä ja sen vaikutus opiskelujen onnistumiseen on suuri. Mitä enemmän elinympäristössäsi on samanikäistä ja -henkistä porukkaa, sitä varmemmin viihdyt ja opinnot sujuvat. 

Kuopion perinteisiä opiskelijakaupunginosia ovat Keskusta, Haapaniemi, Niirala, Puijonlaakso sekä Neulamäki. Myös Särkilahti, Särkiniemi, Rauhalahti ja Levänen majoittavat paljon opiskelijoita. 

Keskustan ympäristö

Keskustan läheisyydessä sijaitsevat Hatsala, Niirala, Haapaniemi ja Rönö, jotka tarjoavat urbaania kaupunkiasumista palveluineen. Näillä asuinalueilla Kuopion keskustan syke on kaikkialla lähellä. Ravintolat, baarit, elokuvateatterit, museot, kulttuuri, kuntokeskukset, keilahalli, uimahalli sekä muut harrastukset sijoittuvat keskustaan ja sen lähialueille. Keskustassa on näppärä liikkua Kuopion legendaarisen rännikatuverkoston kautta pyörällä, scootilla ja kävellen.

Shoppailu Kuopiossa

Keskustasta luoteeseen

Puijonlaakson ja Rypysuon asuinalueet sijaitsevat noin 2−3 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Etenkin Puijonlaakso on opiskelijoiden keskuudessa suosittu alue, koska sieltä on lyhyt matka sekä keskustaan että Savilahden kampuksille. Julkula, Peipposenrinne, Päiväranta ja uusi Pihlajalaakson alue tarjoavat kerros-, rivi- ja omakotitaloja. Alueita yhdistää Puijon luonnonsuojelualue, eli näistä on helppo suunnata ulkoilemaan ja harrastamaan opintojen vastapainoksi.

Keskustasta koilliseen

Linnanpelto nousee Kuopion rautatieaseman pohjoispuolelle ja eteenpäin mennessä alue vaihtuu Männistöksi ja jatkuu Saarijärven kautta Kelloniemeen. Kuopion pohjoispuolelle jää lapsiperheiden suosimat Rahusenkangas ja Kettulanlahti. Kuopion satamasta rantaviivaa pitkin sijoittuu Itkonniemi.

Keskustasta lounaaseen

2–3 kilometrin päässä keskustasta ja hyvien yhteyksien varrella Savilahden kampuksiin nähden sijaitsevat Särkiniemi ja Särkilahti. Suojeltujen ikimetsien Neulamäki sijaitsee aivan Savilahden vieressä mäen päällä. Myös Rauhalahti, Jynkkä ja Levänen ovat luonnonystävän rauhallisia asuinalueita 5–6 kilometrin päässä keskustasta.

Keskustasta reilummin etelään

Kuopion eteläpuoli on kasvanut rytinällä 2000-luvulla. Lehtoniemi, Rautaniemi, Petonen, Pitkälahti, Savolanniemi ja Pirttiniemi ovat lapsiperheiden suosiossa, koska näillä alueilla riittää leikkipuistoja sekä puistomaista ympäristöä, kauppoja ja palveluja unohtamatta. Jos olet tulossa opiskelemaan Kuopion Pelastusopistoon, on Petonen opistoa lähin asuinalue. Lippumäen lähiliikuntakeskus palvelee eteläisen Kuopion asukkaita.

Kuopion Kahtelu, Saaristokatu

Yhdistä opiskelu ja maaseudun rauha

Jos Etelä-Suomen liikenteessä hurahtaa tunti suuntaansa, niin Kuopion alueella ehdit siirtyä samassa ajassa maaseudun rauhaan. Kuopion maaseutualue koostuu kuudesta kuntakeskuksesta: Riistavesi, Vehmersalmi, Karttula, Nilsiä, Maaninka ja Juankoski. Kuopioon kuuluu myös pienempiä maaseutukyliä.

Saattaisit olla kiinnostunut

Esittelyssä

Säpinää cityssä

Esittelyssä

Huvittelua ja hyvää energiaa

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Inspiraatio

Esittelyssä

Syö ja juo