Kiparin ulkoilualue Rautavaaralla, maisema näkötornista

Kiparin ulkoilualue

Kiparin ulkoilualue

Kiparintie 738
73900
Rautavaara

Sijainti kartalla

Kipari, Rautavaara

Kiparin ulkoilualue on upea retkikohde Rautavaaralla. Alueen ympäri kiertää 2,2km mittainen rengasreitti, Kiparin kierto. Reitin alkuosa on luonnonsuojelualueella kulkevaa hyväpohjaista, mutta suhteellisen jyrkkää ylämäkeä. Loppumatka huipulle taitetaan portaita tai portaat kiertävää uraa pitkin. Reitti jatkuu harjun päällä kulkevaa pienempää polkua kohti Paljakkaa, josta se jatkuu alamäkenä aina lähtöpaikalle saakka. Matkalla on muutamia pitkospuita, silta sekä penkkejä levähtämistä varten.

Vaaran huipulla sijaitsevassa kodassa voi nautiskella eväitä ja tehdä tulet makkaranpaistoa tai vaikka nokipannukahvin keittoa varten. Vaaran päältä löytyvät myös puuliiteri polttopuineen sekä huussi.

Kiparin laelta, vaaran huipulta aukeavat huikeat näköalat Keyritty-järvelle, joita voi ihastella 14-metrisestä näkötornista.

Talvikunnossapitoa reitillä ei ole, mutta säästä ja lumen määrästä riippuen Kipari voi olla valloitettavissa myös talvella lumikengillä tai ilman. Kiparilta löytyy myös oma 300 metrin rinne mäenlaskuun.

Saapuminen Kiparille

  • Pysäköintialue sekä lähtöpaikka Kiparin kierrokselle sijaitsee Kiparintien varressa
    • Kiparintie 738
    • Pysäköintialueella on mahdollista yöpyä matkailuautossa- tai vaunussa sekä teltassa
  • Kiparin ulkoilualue kartalla >>
Kiparin ulkoilualue Rautavaaralla, retkeilijät laavun edustalla

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Visit Rautavaara

Paikat

Tiilikkajärven kansallispuisto

Yritykset

Metsäkartano