Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Tapahtumasarja Tapahtuman sarja: Kantin Kestävä Keskiviikko

Kantin Kestävä Keskiviikko

3.1. klo 16:30 - 19:00

Kantin Kestävä Keskiviikko on paikka opetella yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin Kestävä Keskiviikko järjestetään vaihtuvilla sisällöillä pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kuopion museon monitoimitilassa. Luentokerroilla eri aihepiirien asiantuntijat tarjoavat vinkkejä ja neuvontaa kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. Ompeluseurat luo omalla vuorollaan Kanttiin korjausolohuoneen, johon jokainen voi tulla korjaamaan rikkinäisiä tekstiilejä ja nauttimaan vaihtuvista taidesisällöistä. Vietetään yhdessä aikaa kuluttamisen sijaan korjaten ja opitaan toisiltamme. Vapaaehtoiset aktiivit neuvovat jokaiselle taitojen mukaisen korjaustyylin.

Kuopion kaupunginkirjaston koostaman vinkkilistan avulla kirjastosta voi lainata lisää kutakin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Esillä olleista kirjoista on pääkirjastolla pieni näyttely tapahtumakeskiviikon jälkeen.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Mahdolliset luentosisällöt striimataan Kuopion museon Youtube-kanavalle.

Ohjelma

  • 13.3. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Pehmolelujen korjaaminen + Anna Voutilainen-Veijosen sooloteos Kasvu saksofonille ja loopperille.
  • 3.4. klo 16.30-18 Kirjastopuutarhat ja laatikkoviljelyn vinkit
  • 17.4. klo 16.30-18 Museoviraston avustukset rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen
  • 24.4. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Farkunpaikkaus. Esityssarjassa vuorossa on testailua keskeneräisestä näyttämöteoksesta Avaruus -self made space. Esiintyjät Reetta-Kaisa Iles ja Mika Juusela. Esitys ammentaa todellisista astronauttikokemuksista, mielleyhtymistä ja inhimillistä eriytyneisyyden kokemuksista. Ensi-ilta Koko teatterissa Helsingissä toukokuussa.
  • 15.5. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Kangaskenkien ja laukkujen kunnostaminen
  • 5.6. klo 16.30-18 Laatikkoviljelmän kevätkylvöt

Ohjelmamuutokset ja täydennykset ovat mahdollisia.

 

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
3.1.
Aika:
16:30 - 19:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://kuopionmuseot.fi/tapahtumat/

Tapahtumapaikka

Kuopion Museo
Kauppakatu 23
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
(017) 182 603
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard