Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pride-viikko Kuopion taidemuseossa ja Kuopion museossa

1.07.2023 klo 14:45 - 17:00

KUOPION MUSEO

TI Puuhapaja: Pride-pinssityöpaja, tiistaina 27.6. klo 10–16
Kesäkuun viimeinen Kuopion museon Puuhapaja on sateenkaariteemainen! Tule tekemään itsellesi ja kavereillesi Pride-teemaiset pinssit. Voit viimeistellä pinssin joko valmiisiin aihioihin tai suunnitella ja piirtää täysin omanlaisesi toteutuksen. Pinssejä tehdään Kuopion museon monitoimitilassa pitkin päivää. Työpajamaksu 2 €/ pinssi.

TO ja LA Opastus: Qummallinen luonto, torstaina 29.6. klo 15 ja lauantaina 1.7. klo 14.45
Maailma on hämmästyttävän monimuotoinen! Wildlife Photographer of the Year -näyttelyn upeiden luontovalokuvien keskellä on oivallista sukeltaa syvemmälle monimuotoisen luonnon yksityiskohtiin. Opastuksen sisältöä ohjaa Pride-teema: millaisia sukupuolen ja seksuaalisen käyttäytymisen lukuisia ilmenemismuotoja luonnossa oikein onkaan? Opastus on kestoltaan noin 30 minuuttia, ja kuuluu pääsylipun hintaan (13 €/ 7 €).

KUOPION TAIDEMUSEO

TI Suunnittele oma sateenkaarilippusi -paja, ti 27.6. klo 13–15
Sateenkaarilipputyöpajassa tutustutaan erilaisiin sateenkaarilippuihin, lippujen historiaan ja värien merkityksiin. Työpajassa pohditaan omia arvoja ja käydään läpi sateenkaarisanastoa ja käsitteitä. Keskustelun lomassa toteutetaan piirtäen tai maalaten kunkin omista arvoista kertova henkilökohtainen sateenkaarilippu. Lipputehtävä on osa taidemuseon lainattavan sateenkaarisalkun kokonaisuutta. Ohjaajina Kuopion taidemuseon taidekasvattaja Katri Ratilainen ja Pohjois-Savon Seta ry:n puheenjohtaja Anna-Linnea Usvalinna. Työpajassa on tarjolla Setan materiaaleja, sekä tietoa jäseneksi liittymisestä. Sateenkaarityöpaja liittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia, osallisuutta ja hyvinvointia esille tuovaan Pride-viikkoon. Pride-viikon tapahtumat ovat avoimia kaikille. Tapahtumiin osallistumalla voit myös osoittaa tukesi vähemmistöjen ihmisoikeuksien ja tasavertaisuuden puolesta.

KE Tajunnan räjäyttävä Drag-opastus Kuopion taidemuseolla, ke 28.6. klo 17.00–17.45.
Drag-hahmo Anita Bang on kimaltava smoothie täynnä Hollywood-melodraamaa ja glamouria. Anita on maailmannainen ja monen alan asiantuntija. Tällä kertaa hän tarjoaa tietämystään taidemaailmasta. Anitan opastus Kannun henki -katutaidenäyttelyssä tarjoaa terävää sanailua, räävittömyyttä ja glitteriä.
Opastus liittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia, osallisuutta ja hyvinvointia esille tuovaan Pride-viikkoon. Pride- tapahtumat ovat kaikille avoimia. Drag on taiteenlaji, jossa henkilö ilmaisee itseään pukeutumisen, meikin ja esiintymisen kautta. Dragissa leikitellään usein sukupuolirooleilla ja niiden rajojen rikkomisella. Henkilö Anitan roolin takana on ohjaaja, esitys- ja kuvataiteilija Vili von Nissinen. Teatteritaiteen ja taiteen maisterin koulutuksen saanut Nissinen on tunnettu Drag-taiteilija niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

PE DJ A. Lahti, pe 30.6. 16–19
Taidemuseossa saa tanssia! Perjantaina 30.6. klo 16–19 DJ A. Lahti soittaa Kannun henki -näyttelyssä funkkia, soulia ja block party -klassikoita. Kuopion taidemuseo on poikkeuksellisesti auki kello 19 asti.

LA Sateenkaaritreffit, la 1.7. klo 15.30–17
Rennoilla, vapaamuotoisilla ja osallistujiensa näköisillä treffeillä tutustutaan esillä oleviin näyttelyihin ja sekä treffeille saapuneisiin ihmisiin. Treffit painotetaan Pride -viikon mukaisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki ystäviä, uusia tuttavuuksia ja juttukaveria kaipaavat.
Treffeillä on luvassa ohjattua ohjelmaa sekä vapaata seurustelua ja tutustumista. Taidemuseon ovien sulkeuduttua klo 17.00 iltaa jatketaan Pride-viikon jatkoilla illemmalla, erikseen tiedotetussa jatkopaikassa. Treffeillä voi onnistaa monella tavalla. Kumppanin tai uuden ystävän lisäksi, olet yhtä sateenkaaren päästä löytyvää kokemusta rikkaampi. Treffiemäntinä toimivat Kuopion taidemuseon intendentti Marja Louni ja Pohjois-Savon Seta ry:n hallituksen jäsen taiteilija Emma Fält. Meillä noudatetaan turvallisen tilan sääntöjä.

Näyttelyopastuksille ja tapahtumiin voi osallistua pääsymaksulla. Taidemuseo 10 €/5 €, Kuopion museo 13 €/7€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

Kaikissa tapahtumissa noudatamme turvallisen tilan ohjeita.

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
1.07.2023
Aika:
14:45 - 17:00
Hinta:
5€ - 13€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://kuopionmuseot.fi/tapahtuma/pride-viikko/

Tapahtumapaikka

Kuopion Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio , 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
017 182 633
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard