Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vintagea! Vaateaarteet esille

29.5. klo 16:30 - 19:00

Kevät saa kaivamaan esiin kaappien kätköissä piileskelevät ihanat vaatteet, värit ja kuosit. Pue upeimmat omat, hankitut tai perityt vintagevaatteesi yllesi tai ota niitä muuten mukaan; jaetaan yhdessä tarinoita ja tyylisuuntien tärppejä sekä mietitään vertaisohjatusti vintagevaatteiden huolto- sekä muokkausmahdollisuuksia. Iloitaan samanmielisten kanssa ennen 90-lukua ja pikamuoti-invaasiota valmistuneista aarteistamme ja saatetaan yhdessä vintagevaatteet käyttöön! Paikalle saa toki saapua muutoinkin ihastelemaan muiden aarteita.

Mukana on myös lennokasta Lindy Hop -tanssia ja tunnelmaa tuomassa vanha grammari.

Huomaathan, että et tuo tilaisuuteen turkistuotteita tai muutoin suuren tuhohyönteisriskin omaavia tuotteita.

Vapaa pääsy.

Mahdollista lisäohjelmaa julkaistaan myöhemmin. Voit myös ilmoittautua mukaan vapaaehtoisuuteen ja vintage-harrastuneisuuteen perustuvaan järjestäjätiimiin sähköpostilla minna.merivalo@kuopio.fi.

Vintagea! -tapahtuma on osa Kantin Kestävä Keskiviikko -tapahtumasarjaa. Se on paikka opetella yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin Kestävä Keskiviikko huhti-toukokuussa:

24.4. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Farkunpaikkaus. Esityssarjassa vuorossa on testailua keskeneräisestä näyttämöteoksesta Avaruus -self made space. Esiintyjät Reetta-Kaisa Iles ja Mika Juusela. Esitys ammentaa todellisista astronauttikokemuksista, mielleyhtymistä ja inhimillistä eriytyneisyyden kokemuksista. Ensi-ilta Koko teatterissa Helsingissä toukokuussa.
15.5. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Kangaskenkien ja laukkujen kunnostaminen
29.5. klo 16.30-19 Vintagea! Vaateaarteet esille kaappien kätköistä. Pue niitä ylle tai ota muuten mukaan; jaetaan yhdessä tarinoita ja tyylisuuntien tärppejä sekä mietitään vertaisohjatusti vintagevaatteiden huolto- sekä muokkausmahdollisuuksia. Mukana myös lennokas Lindy Hop -tanssiesitys ja tunnelmaa tuomassa vanha grammari!
5.6. klo 16.30-18 Laatikkoviljelmän kevätkylvöt

Ohjelmamuutokset ja täydennykset ovat mahdollisia.

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
29.5.
Aika:
16:30 - 19:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, ,
Kotisivu:
https://kuopionmuseot.fi/tapahtuma/vintagea/

Tapahtumapaikka

Kuopion Museo
Kauppakatu 23
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
(017) 182 603
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard