nina_header

Haaveista totta
Itä-Suomen yliopistossa

  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Farmaseutiksi opiskeleva Nina
Vuori yllättyi iloisesti Kuopiosta

Helsingissä varttunut Nina Vuori opiskelee toista vuotta farmasiaa Itä-Suomen yliopistossa. Unelmien ala toi naisen Kuopioon – matkalla karisivat myös ennakkoluulot kaupunkia kohtaan. 

Kävin kouluni Helsingin Englantilaisessa koulussa eskarista lukioon asti. Lukion jälkeen yritin päästä opiskelemaan farmasiaa, mutta ovet eivät avautuneet ensimmäisellä kerralla; ylioppilaskirjoitusten uuvuttamana en juurikaan jaksanut panostaa pääsykokeisiin. Pidin pari välivuotta, ja päädyin siinä välissä opiskelemaan ensihoitoakin ammattikorkeakouluun, mutta päätin vielä kerran hakea opiskelemaan farmasiaa – ja pääsin kuin pääsinkin opiskelemaan Itä-Suomen yliopistoon Kuopioon. Viimein haaveeni toteutui ja pääsin opiskelemaan unelmieni alaa!

Yllätyin iloisesti Kuopiosta

Tulin Kuopioon jopa hieman ennakkoluuloisella asenteella ja pelonsekaisin tunnelmin. Mietin, miten tulen täällä viihtymään. Olin iloisesti yllättynyt, kun huomasin, että Kuopiossa onkin ihan super viihtyisä ympäristö ja ihania, avoimia ihmisiä, joiden kanssa tulee tosi hyvin toimeen. Se auttoi kotiutumisessa todella paljon.

Kuopio on myös kompakti kaupunki ja välimatkat lyhyitä. Ei mene turhaa aikaa paikasta toiseen matkusteluun, se on kyllä plussaa.

Korisseura löytyi helposti

Olen harrastanut korista 12 vuotta, ja tiesin, että Kuopiossakin on korisseura. Lähdin mukaan joukkueeseen ja pelasin korista täälläkin jonkin aikaa. Se on kuitenkin jäänyt, kun tänä vuonna aloitin UEF-lähettiläänä ja toinen opiskeluvuosi on alkanut vaativilla kursseilla. Olen kuitenkin aina urheillut, ja tykkäänkin käydä salilla ja lenkkeillä, uimassakin käyn välillä Kuopion uudella uimahallilla.

uef_nelio2.jpg

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa opetusta lähes sadassa pääaineessa.

Lue lisää

Tiivis opiskelijayhteisö ja ainejärjestö

UEF-lähettiläänä olen töissä yliopistolla opintojen ohella. Kierrän lukioita muiden lähettiläiden kanssa – nyt kuitenkin enemmän etänä, ja kerron farmasiasta ja millaista on opiskella Itä-Suomen yliopistossa. Kerromme myös muista tärkeistä jutuista, kuten millaisissa asunnoissa opiskelijat asuvat ja millainen terveydenhuolto opiskelijoille on tarjolla.

Opiskelu farmasialla on yllättänyt positiivisesti. Meidän vuosikurssi aloitti uuden opetussuunnitelman parissa vuonna 2019, ja se on toiminut mielestäni hyvin.

Meillä on myös tiivis opiskelijayhteisö, ja ainejärjestömme Fortis on tosi helposti lähestyttävä, kuten koko farmasian laitoksen henkilökuntakin. Ei tarvitse ikinä jäädä yksin miettimään, jos tulee jotain pulmia eteen.

”Pienemmällä paikkakunnalla on helpompaa!”

Pidän erityisesti siitä, että Kuopio on niin luonnonläheinen ja täällä on kaikki tarvittavat palvelut. Ei ole mitään ylimääräistä ja kaikkialle pääsee helposti. Iltaisinkin on helppo lähteä salille, kun välimatkat ovat niin lyhyitä. Kuopio on myös opiskelijaystävällinen kaupunki.

Moni jää, tai haluaisi jäädä tänne opintojensa jälkeenkin. Kuopio on herättänyt minussakin kiinnostuksen pienempiä kaupunkeja kohtaan, ja työllistyminen pääkaupunkiseudun ulkopuolella kiinnostaisi. 

Olen täällä ollessani tottunut pienempään ympäristöön ja nykyään Helsingissä ollessani pitkät välimatkat tuntuvat työläältä. Pienemmällä paikkakunnalla on helpompaa!

Teksti: Minna Akiola
Kuvat: Petra Tiihonen