Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hennamaalaustyöpaja

18.10.2023 klo 16:30

Kuopion taidemuseolla perehdytään hennamaalauksen saloihin ja tehdään itse omat hennamaalaukset Pracheta Den ja Naseeha Jalalin osaavassa ohjauksessa.

Henna on kasvipohjainen väriaine henapensaan lehdistä. Luonnollinen henna tuottaa punertavan oranssin väriaineen, joka värjää ihoa turvallisesti. Mehndi on ihon väliaikainen koristelu hennatahnalla ja on suosittu Etelä-Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä. Perinteisesti hennamaalauksia on toteutettu kämmenille häihin, vauvakutsuihin ja muihin juhliin.

Pracheta De on tohtoritutkija Bengalurusta Intiasta. Hän on oppinut äidiltään mehndi-kuvioinnin, ja on suunnitellut niitä perheelleen, ystävilleen ja kollegoilleen. Pracheta kertoo nauttivansa intialaisten paisley- ja mandalapohjaisten kuvioiden piirtämisestä.

Intiasta kotoisin oleva Naseeha Abdul Jalal on maisteriopiskelija Itäsuomen yliopistossa. Hän on itseoppinut hennataiteilija, joka on tehnyt hennaa juhlissa ja erityisissä tilaisuuksissa perheelleen, ystävilleen ja naapureilleen. Naseeha pitää erityisesti arabialaista ja intialaista kuvioista, joissa on kukkainen kosketus.

Hinta 20€/hlö, sisältäen materiaalit, ohjauksen ja pääsyn näyttelyihin. Englanninkielinen ohjaus.

Ilmoittaudu työpajaan ennakkoon: taidemuseo@kuopio.fi.

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
18.10.2023
Aika:
16:30
Hinta:
20€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://kuopiontaidemuseo.fi/tapahtuma/hennamaalaustyopaja/

Tapahtumapaikka

Kuopion Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio , 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
017 182 633
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard