Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kantin Kestävä Keskiviikko: Perinteiset lakat ja puupintojen hoito

7.2. klo 16:30 - 18:00

Tule kuulemaan puupintojen hoidosta ja perinteisistä lakkausmenetelmistä Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kovien materiaalien konservaattorilta. Tilaisuudessa voit myös esittää kysymyksiä aiheesta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Luento-osuus striimataan Kuopion museon Youtube-kanavalle.

************

Kantin Kestävä Keskiviikko on paikka opetella yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista?

Kantin Kestävä Keskiviikko järjestetään vaihtuvilla sisällöillä pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kuopion museon monitoimitilassa. Luentokerroilla eri aihepiirien asiantuntijat tarjoavat vinkkejä ja neuvontaa kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. OMPELUSEURAT luo omalla vuorollaan Kanttiin korjausolohuoneen, johon jokainen voi tulla korjaamaan rikkinäisiä tekstiilejä ja nauttimaan vaihtuvista taidesisällöistä. Vietetään yhdessä aikaa kuluttamisen sijaan korjaten ja opitaan toisiltamme. Vapaaehtoiset aktiivit neuvovat jokaiselle taitojen mukaisen korjaustyylin.

Kuopion kaupunginkirjaston koostaman vinkkilistan avulla kirjastosta voi lainata lisää kutakin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Esillä olleista kirjoista on pääkirjastolla pieni näyttely tapahtumakeskiviikon jälkeen.

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kantti on tiedon, tarinoiden ja ihmisten avoin kohtaamispaikka, joka yhdistää pääkirjaston ja Kuopion museon.

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
7.2.
Aika:
16:30 - 18:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://kuopionmuseot.fi/tapahtuma/kantin-kestava-keskiviikko-perinteiset-lakat/

Tapahtumapaikka

Kuopion Museo
Kauppakatu 23
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
(017) 182 603
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard